środa, 10 marca 2021

Wino cebulowe ( Wzmacnia odporność organizmu ).

 

Cebula ma dużo właściwości prozdrowotnych.
 

 

Składniki :
30 dkg cebuli
1 butelka ( 0,75 l ) białego wytrawnego wina
4 łyżki miodu

Sposób wykonania :
 Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę , wrzuć do czystego dużego słoja. Cebulę zalej winem, dodaj miód, wymieszaj . Słój zamknij wieczkiem i odstaw na tydzień. Pamiętaj, aby od czasu do czasu wstrząsnąć słojem w celu zmieszania się składników. Po tym czasie zawartość słoja przecedź przez gazę lub gęste sitko, wyciśnij resztki soku z cebuli. Otrzymany płyn rozlej do butelek, szczelnie zakorkuj. Wino przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu ( piwniczka, dolna część lodówki ). Nie przechowuj go zbyt długo. Wino cebulowe jest gotowe do picia.

      Stosowanie, właściwości :
 Pijemy 1 mały kieliszek dziennie. Wino to wzmacnia odporność naszego organizmu, warto sięgnąć po nie zwłaszcza zimą i wczesną wiosną . Łagodzi wszelkiego rodzaju infekcje
( przeziębienie, grypa ) oraz kaszel, wspomaga także oczyszczanie organizmu z toksyn.


          Rada :
 Cebula na wino będzie najlepsza z naszego przydomowego ogródka, wybierajmy cebulę o jak najostrzejszym smaku. Miód też powinien być bardzo dobrej jakości, kupujmy go w zaufanych źródłach !




      

  Życzę zdrowia !

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz